Oostenrijk » Bestemmingen » Salzburg

Salzburg

Salzburg heeft eigenlijk alles in huis voor een geslaagde vakantie: een rijke cultuur, veel mooie bezienswaardigheden en genoeg mogelijkheden om urenlang te shoppen. Een bezoek aan Salzburg tijdens uw rondreis door Oostenrijk of gewoon als citytrip is dan ook zeker de moeite waard.

Bezienswaardigheden in de binnenstad

De binnenstad van Salzburg staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt hier dan ook veel mooie bezienswaardigheden en interessante musea bezoeken. Eén van de bekendste attracties van de stad is de Hohensalzburg Vesting. Deze vesting is in de elfde eeuw gebouwd voor de aartsbisschop en biedt tegenwoordig een mooi uitzicht over de stad. Ook de Dom en het bijbehorende museum vol kerkschatten zijn een drukbezochte attractie in Salzburg. In de binnenstad vindt u daarnaast de Getreidegasse, een van de mooiste winkelstraten van de stad waar ook het geboortehuis van Mozart te vinden is.

Salzburg is de geboortestad van de wereldberoemde componist Mozart en daar besteedt de stad veel aandacht aan. Zo kunt u hier een bezoek brengen aan het vroegere geboortehuis en woonhuis van Mozart, een rondleiding krijgen door het Mozartmuseum en een speciale Mozart City Tour volgen.

Salzburg - Foto: Linus Egger (Flickr)

Bezienswaardigheden in de omgeving

Eén van de mooiste bezienswaardigheden in de omgeving van Salzburg is Schloss Mirabel. Dit paleis werd in de achttiende eeuw gebouwd en is voorzien van een prachtige tuin, waar het vooral in de zomer heerlijk vertoeven is tussen alle bloemen, beelden en fonteinen. Ook de beroemde Wasserspiele van Schloss Hellbrunn zijn erg populair onder toeristen. De fonteinen zijn namelijk op het eerste gezicht onzichtbaar en beginnen plotseling water te spuiten, een uitvinding van aartsbisschop Marcus Sitticus die zijn gasten wilden verrassen.

Vliegen naar Salzburg

Salzburg is gemakkelijk te bereiken vanuit Nederland. U kunt vanuit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven een rechtstreekse vlucht boeken naar deze stad. In de wintermaanden wordt het vliegveld van Salzburg druk bezocht door wintersporters, die van hieruit verder reizen naar hun wintersportbestemming. Om die reden vertrekken er tussen december en april ook vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Salzburg.

Andere berichten