• Dierentuinen

  Oostenrijk staat natuurlijk vooral bekend als het ideale land om te wandelen, fietsen en wintersporten. Maar tijdens uw vakantie wilt u vast ook wel eens iets anders doen, zeker als u met kinderen op reis bent. Wat denkt u bijvoorbeeld van een bezoek aan de dierentuin?

  Overige dierentuinen in Oostenrijk

  Ook op andere plekken in Oostenrijk zijn dierentuin te vinden, zoals Tierwelt Herberstein, Zoo Linz en Zoo Schmiding. Een complete lijst van de dierentuinen vindt u op de website van Österreichse Zoo Organisation.

  Ontdek de onderwaterwereld in het Haus des Meeres

  Voor de liefhebbers van het onderwaterleven is er het Haus des Meeres: in deze dierentuin vindt u onder meer tropische vissen, krokodillen, piranha’s, haaien, zeeschildpadden en koraalsoorten.

  » Haus des Meeres
  Foto: Eva (Flickr)

  Alpenzoo Innsbrück: de hoogstgelegen dierentuin van Europa

  In de hoofdstad van Tirol vindt u de hoogstgelegen dierentuin van Europa: Alpenzoo Innsbrück. Deze dierentuin ligt op 727 meter boven de zeespiegel. In deze dierentuin vindt u zo’n 150 diersoorten uit de Alpen.

  » Alpenzoo Innsbrück
  Foto: Günter Hentschel (Flickr)

  Combineer Zoo Salzburg met een bezoek aan kasteel Hellbrunn

  Doet u Salzburg aan tijdens uw vakantie? Dan mag een bezoek aan de Zoo Salzburg zeker niet ontbreken. In deze stadsdierentuin van veertien hectare groot kunt u meer dan twaalfhonderd dieren bewonderen, zoals panda’s, wolven en leeuwen.

  » Zoo Salzburg

  De oudste dierentuin ter wereld in Wenen

  In Wenen vindt u de oudste dierentuin ter wereld: de Tiergarten Schönbrunn, opgericht in 1752. Inmiddels is de dierentuin uiteraard aangepast naar moderne maatstaven en kunt u hier allerlei bijzondere dieren bekijken, waaronder reuzenpanda’s.

  » Dierentuin van Wenen