Fietsen

Oostenrijk bestaat voor maar liefst 80% uit bergen en dat schrikt menig fietsliefhebber nog wel eens af. Toch is dat helemaal niet nodig: Oostenrijk beschikt namelijk over prachtige fietsroutes door dalen en langs rivieren, waarbij u vrijwel niet hoeft te klimmen. Ook vindt u in Oostenrijk natuurlijk (een deel van) de Donauradweg, de bekendste fietsroute van heel Europa.

Fietsgebieden in Oostenrijk

Oostenrijk bestaat uit acht veelzijdige streken, die ieder over hun eigen indrukwekkende fiets- en mountainbikeroutes beschikken. Wij hebben de mooiste fietsgebieden per streek voor u op een rij gezet.

» Fietsgebieden in Oostenrijk
Fietsen in oostenrijk - Foto: Matthew Hutchinson (Flickr)

De Radwegen: lange-afstands-routes

De bekendste lange-afstands-fietsroutes van Oostenrijk zijn de zogenaamde Radwegen, die variëren van zo’n 150 tot wel 350 kilometer lang. Enkele bekende routes zijn de Donauradweg, Tauernradweg en Bodenseeradweg […]
» Radwegen

Foto: francois (Flickr)

Veilig fietsen in Oostenrijk

Op sommige stukken in Oostenrijk is geen fietspad beschikbaar, maar u kunt in Oostenrijk met een gerust hart de weg delen met automobilisten.

» Veilig fietsen in Oostenrijk

Met de fiets naar Oostenrijk

Als u wilt gaan fietsen in Oostenrijk, kunt u natuurlijk gemakkelijk uw fiets meenemen met de auto. Maar wist u dat het ook mogelijk is om de trein naar Oostenrijk te nemen, samen met uw fiets? Uiteraard kunt u ook gewoon ter plaatse een goede fiets huren voor uw vakantie.

» Met de fiets naar Oostenrijk
Foto: Francois (Flickr)

Mountainbiken

Hoewel sommige fietsers de bergbeklimmingen liever vermijden, bieden de hoogteverschillen in Oostenrijk juist volop mogelijkheden voor avontuurlijke mountainbikers met getrainde kuiten.

» Mountainbiken