• Radwegen

  Als u zich aan het oriënteren bent op een fietsvakantie in Oostenrijk, bent u het woord ‘radweg’ vast al eens tegengekomen. Radweg is een Duitse benaming voor een lange-afstand-fietsroute, variërend van zo’n 150 tot wel 350 kilometer lang.

  De mooiste radwegen van Oostenrijk

  Wij hebben de mooiste radwegen in Oostenrijk voor u op een rij gezet!

  Tauernradweg: 310 km heuveltje af

  De Tauernradweg is een schitterende fietstocht en voert u vanaf de waterval bij Krimml in het hart van het Tauern natuurgebied via Salzburg naar Passau. De tocht voert door de bergen van Oostenrijk. Toch rijdt u gemiddeld genomen naar “beneden”.

  » Tauernradweg

  Murradweg: 370 km vol afwisseling

  De Murradweg zorgt voor perfecte combinatie tussen inspanning en ontspanning in de regio Steiermark. Tijdens deze tocht volgt u de rivier de Mur. De Murrad radweg zorgt voor perfecte combinatie tussen inspanning en ontspanning in de regio Steiermark.

  » Murradweg

  Ennsradweg: 250 km genieten

  De Ennradweg is een werkelijk schitterende fietsroute. U fietst door de mooie natuur van Salzburg, Steiermark en Oberösterreich. Onderweg komt u door leuke stadjes, zoals Steyr en de eindbestemming Enns.

  » Ennsradweg

  Donauradweg: een 326 km beroemd fietspad

  Donauradweg behoort tot de bekendste lange afstand fietsroutes van Europa. Een gedeelte van deze lange fiets-route voert door Oostenrijk. Het traject loopt vanuit Passau, via Linz en Wenen naar de Slowaakse grens. Hieronder vindt u een grafische weergave van de hoogteverschillen van de route.

  » Donauradweg

  Bodensee Radweg: in 260 km om het meer

  De Bodensee Radweg behoort tot de mooiste fietsroutes van Oostenrijk. De weg voert door prachtige natuur en lieflijke dorpjes bij de Bodensee. De Bodensee Radweg voert u naast Oostenrijk ook door Zwitserland en vooral Duitsland.

  » De Bodensee Radweg