Oostenrijk » Inspiratie » Ontdek de negen deelstaten van Oostenrijk

Ontdek de negen deelstaten van Oostenrijk

Oostenrijk kent in totaal negen deelstaten, die allemaal even uniek zijn in hun schoonheid. Elke streek heeft dan ook wel iets bijzonders waarmee ze zich onderscheidt van de rest, of het nu gaat om gezellige bergdorpjes, adembenemende natuur of culturele bezienswaardigheden. Maar wat vindt u nu precies in welke deelstaat? Met dit handige overzicht ontdekt u welke deelstaat het beste past bij uw vakantieplannen!

Ontdek de negen deelstaten van Oostenrijk

Burgenland

In Burgenland zult u als enige provincie in Oostenrijk geen hooggebergte aantreffen, maar een glooiend heuvellandschap. Deze streek kenmerkt zich door haar zachte klimaat, de prachtige natuur en uiteenlopende culturele activiteiten.

Karinthië

De streek Karinthië staat vooral bekend vanwege haar prachtige zwemmeren, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is.

Neder-Oostenrijk

De grootste provincie van het land, Neder-Oostenrijk, bestaat uit een prachtig Alpengebied met reusachtige bergen. Deze streek staat bekend om haar wijnstreek en vele bezienswaardigheden uit vervlogen tijden.

Opper-Oostenrijk

In het noorden van het land vindt u het gevarieerde landschap van Opper-Oostenrijk, dat bestaat uit een afwisseling van prachtige bossen, bergen en landbouwakkers.

Salzburgerland

De streek Salzburgerland staat bekend om haar belangrijkste regionale product en dat is natuurlijk zout. Verder kenmerkt deze streek zich door een spectaculair berglandschap en vele wintersportgebieden.

Stiermarken

Stiermarken wordt met zijn uitgestrekte bossen vaak gezien als het groene hart van Oostenrijk. Deze streek kent een zeer afwisselende natuur en is erg populair voor allerlei outdooractiviteiten.

Tirol

Tirol is een van de bekendste streken van Oostenrijk en staat vooral bekend om zijn gezelligheid. U vindt hier pittoreske bergdorpjes, schuimend bier en Tiroler muziek, ook buiten de wintersport.

Vorarlberg

De deelstaat Vorarlberg bestaat grotendeels uit hooggebergte en biedt vele mogelijkheden voor sport en ontspanning, zoals mountainbiken, wandelen en klimmen. De natuur is hier overweldigend mooi!

Wenen

Wenen is de prachtige hoofdstad van Oostenrijk, gelegen aan de Donau. De stad trekt jaarlijks veel toeristen aan die speciaal voor het Sissi-museum en de Keizerlijke Appartementen komen. U kunt hier indrukwekkende musea bezoeken, historische gebouwen bewonderen en natuurlijk genieten van (klassieke) muziek.

Andere berichten

  • Oostenrijk doet er alles aan om, naast wandelaars, ook fietsers aan te trekken. Het fietsroutenetwerk van Oostenrijk groeit dan ook volop, waardoor er regelmatig [...]

  • Wiener schnitzel, sachertorte, beinfleisch, paleizen, stappen, opera, monumentale pleinen, barokke gebouwen. Beleef het met Wenen.nl. Bekijk tips voor een geslaagd weekendje Wenen op Weekendjenaarwenen.nl.

  • In Oostenrijk vindt u verspreid door het hele land speciale wandeldorpen, ook wel ´Wanderdörfer´ genoemd. Deze dorpen zijn volledig ingesteld op wandelaars en vormen [...]