• Streekinformatie

  Oostenrijk kent in totaal acht provincies, die allemaal even uniek zijn in hun schoonheid. Elke streek heeft dan ook wel iets bijzonders waarmee ze zich onderscheidt van de rest, of het nu gaat om gezellige bergdorpjes, adembenemende natuur of culturele bezienswaardigheden. Maar wat vindt u nu precies in welke streek? Met onze handige streekinformatie ontdekt u welke regio het beste past bij uw vakantieplannen!

  De acht streken van Oostenrijk

  In Burgenland zult u als enige provincie in Oostenrijk geen hooggebergte aantreffen, maar een glooiend heuvellandschap. Deze streek kenmerkt zich door haar zachte klimaat, de prachtige natuur en uiteenlopende culturele activiteiten.

  De streek Karinthië staat vooral bekend vanwege haar prachtige zwemmeren, waar het in de zomer heerlijk vertoeven is.

  De grootste provincie van het land, Neder-Oostenrijk, bestaat uit een prachtig Alpengebied met reusachtige bergen. Deze streek staat bekend om haar wijnstreek en vele bezienswaardigheden uit vervlogen tijden.

  In het noorden van het land vindt u het gevarieerde landschap van Opper-Oostenrijk, dat bestaat uit een afwisseling van prachtige bossen, bergen en landbouwakkers.

  De streek Salzburgerland staat bekend om haar belangrijkste regionale product en dat is natuurlijk zout. Verder kenmerkt deze streek zich door een spectaculair berglandschap en vele wintersportgebieden.

  Stiermarken wordt met zijn uitgestrekte bossen vaak gezien als het groene hart van Oostenrijk. Deze streek kent een zeer afwisselende natuur en is erg populair voor allerlei outdooractiviteiten.

  Tirol is een van de bekendste streken van Oostenrijk en staat vooral bekend om zijn gezelligheid. U vindt hier pittoreske bergdorpjes, schuimend bier en Tiroler muziek, ook buiten de wintersport.

  De provincie Vorarlberg bestaat grotendeels uit hooggebergte en biedt vele mogelijkheden voor sport en ontspanning, zoals mountainbiken, wandelen en klimmen. De natuur is hier overweldigend mooi!