• Burgenland

    De meest oostelijke provincie van Oostenrijk is Burgenland. In Burgenland zul je in tegenstelling tot de andere provincies van Oostenrijk geen hooggebergte aantreffen: Burgenland bezit een glooiend heuvellandschap. Kenmerkend voor Burgenland is het zachte klimaat, de prachtige natuur en de vele culturele activiteiten.

    Burgenland

    De hoofdstad van Burgenland is Eisenstadt. Eisenstadt is een klein provinciestadje met grote culturele achtergrond. Het gebied rond Eisenstadt staat bekend om haar vele bijzondere burchten en sloten en Eisenstadt zelf was de werkplek van Joseph Haydn, de beroemde componist uit de 18de eeuw.

    Qua natuur heeft Burgenland veel te bieden. Er zijn een aantal ongerepte natuurgebieden die de habitat vormen van bijzondere vogels. In Burgenland bevindt zich het grootste meer van Oostenrijk, de Neusiedler See. Het meer is zeer schoon en staat dan ook bekend om haar goede waterkwaliteit. Het meer en het beschermde natuurgebied eromheen biedt een broedplaats voor zo’n 250 vogelsoorten.

    Actievelingen kunnen hun hart ophalen on het Burgenland. Er zijn bijvoorbeeld vele wandel-, fiets-, en paardrijpaden uitgezet, maar je kunt ook zwemmen, golfen of een bezoek brengen aan een kuuroord.