• Neder-Oostenrijk

    Neder-Oostenrijk is de grootste provincie van Oostenrijk. De provincie grenst aan Tsjechië en Slowakije en omsluit de provincie rondom de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen. Kenmerkend voor Neder-Oostenrijk is de rivier de Donau die vanuit Slowakije het land binnenstroomt. Niederösterreich bestaat uit een Alpengebied -met bergtoppen rond de 2000 meter, een wijnstreek, een bosstreek en een ciderstreek.

    neder-oostenrijk

    Neder-Oostenrijk staat bekend om haar vele culturele bezienswaardigheden. Uit verschillende tijdperken zijn monumentale bouwwerken te vinden, zelfs uit de Romeinse tijd! Verspreid over het landschap liggen sprookjesachtige burchten, kloosters en sloten verscholen in de prachtige natuur van Neder-Oostenrijk.

    De rivierbedding van de Donau, maar ook het hooggebergte, zowel als het meer glooiende landschap bieden legio mogelijkheden voor sport en ontspanning. Je kunt bijvoorbeeld gaan golfen op één van de vele goed onderhouden golfbanen. Ook kun je watersporten beoefenen op de meren en de rivieren in Neder-Oostenrijk. Bovendien zijn er in de provincie talloze wandel-, fiets- en paardrijpaden uitgezet.