• Salzburgerland

    Zout (Salz) geeft naam aan de deelstaat die rondom de stad Salzburg ligt. Zout is een van de belangrijkste regionale producten. Het Salzburgerland is bekend om zowel haar natuur als haar cultuur. Monumentale bouwwerken, zoals sloten, kastelen en kloosters liggen op rustieke plekken in het Salzburgse landschap. Het noordelijke gedeelte van de deelstaat is vrij vlak te noemen. Hier kun je meren, rivieren en laagland vinden. Richting het zuiden neemt een prachtig berglandschap de overhand. Gletsjers, bergmeren, grotten, bronnen en prachtige watervallen worden hier afgewisseld met grillige bergtoppen.

    In het spectaculaire berglandschap van het Salzburgerland kun je leuke outdoor activiteiten ondernemen zoals abseilen, klimmen, paragliden, kajakken en raften. Toch kunnen ook liefhebbers van rustige wandelingen heerlijk hun gang gaan in de prachtige natuur. Het Salzburgerland telt vele wintersportgebieden. In de zomer kun je ook gebruik maken van de liftfaciliteiten. Eenmaal boven kun je genieten van de prachtige bergpanorama’s.

    De stad Salzburg is vooral bekend om haar cultuur. In de stad speelt klassieke muziek een grote rol. Wolfgang Amadeus Mozart is geboren en opgegroeid in de stad. In en rond de stad worden vele festivals, markten en concerten georganiseerd. Ook kun je genieten van de patisserie die te nuttigen is in één van de vele konditoreis in de stad.