• Tirol

    Tirol is een van de westelijke deelstaten van Oostenrijk. Het landschap van dit gebied bestaat uit hooggebergte. Tirol staat vooral bekend om haar Oostenrijkse gezelligheid die je tegemoet komt als je als toerist het de deelstaat bezoekt: bergdorpjes, schuimend bier en Tiroler muziek.

    tirol

    In het Tiroler landschap bevindt zich de Grossglockner, met 3.797 meter de hoogste berg van Oostenrijk. Naast de hoge bergen kun je heldere en schone meren, rustieke dalen en watervallen tegenkomen. Kortom, in het Tiroler landschap kun je tot rust komen èn actief bezig zijn. Tirol staat voor het idyllische leven in combinatie met een sportief en actief programma welke in teken staat van bergsporten. Wandelen, fietsen, tradities, culinaire hoogstandjes, Oostenrijkse gezelligheid, maar ook spirituele en rustgevende activiteiten. Tirol telt vele wintersportgebieden. In de zomer kun je ook gebruik maken van de liftfaciliteiten. Eenmaal boven geniet je van de prachtige panorama’s.

    In Tirol bevinden zich een aantal sloten en burchten, zoals Burg Laudegg bij Ladis-Obladis. Men beweert dat dit de mooiste burcht van Tirol is. Tirol staat ook bekend om haar glasblazerijen.