• Wandelen

  Oostenrijk trekt al jarenlang vele wandelaars aan en dat is niet zonder reden: dit prachtige land bestaat namelijk voor zo’n zeventig procent uit bergen en is zowel in de winter als zomer een waar wandelparadijs. Door het hele land verspreid vind je dan ook vele mooie wandelroutes, zowel voor beginners als voor ervaren wandelaars. Van groene almen, verlaten dalen en oeroude bossen tot indrukwekkende watervallen, sfeervolle berghutten en pittoreske dorpjes: Oostenrijk heeft het allemaal!

  Foto: fr4dd (Flickr)

  Tips voor wandelen in Oostenrijk

  Gaat u samen met kinderen wandelen? Dan zijn de natuurleerpaden zeker een aanrader. Hier leren de kinderen tijdens de wandeling spelenderwijs meer over de omringende flora en fauna.

  » Wandeltips
  Foto: fr4dd (Flickr)

  Wandelgebieden in Oostenrijk

  Hohe Tauern, het grootste nationale park van Centraal-Europa, is een van de mooiste wandelgebieden in Oostenrijk. U wandelt hier langs imposante bergtoppen, indrukwekkende watervallen en bijzondere gletsjervlaktes.

  » Wandelgebieden Oostenrijk

  Zowel voor beginnende als voor ervaren wandelaars

  Of u nu een beginner bent of al veel ervaring hebt met wandelen: voor ieder wandelniveau is wel een mooie tocht beschikbaar in Oostenrijk. Zo kan de ervaren wandelaar bijvoorbeeld een meerdaagse wandeltocht maken.

  » Beginners en ervaren wandelaars

  Individueel of met een gids wandelen

  U kunt er zelf voor kiezen of u individueel of onder begeleiding van een gids wilt gaan wandelen in Oostenrijk. Elke regio beschikt wel over handige wandelkaarten waarop de moeilijkheidsgraad en de lengte van elke route aangegeven staan.

  » Individueel of samen met een gids wandelen

  Top 10 wandeldorpen Oostenrijk

  In Oostenrijk vindt u verspreid door het hele land speciale wandeldorpen, ook wel ´Wanderdörfer´ genoemd. Deze dorpen zijn volledig ingesteld op wandelaars en vormen het startpunt om de prachtige natuur te gaan verkennen.

  » Top 10 wandeldorpen Oostenrijk

  Wandelvakantie Oostenrijk v.a. € 245,-

  Ontdek mooie bergketens als de Dachstein en de Gross Glockner en wissel dit af met de sfeervolle wijnstreken in Karinthië en Steiermark met SNP. SNP biedt meer dan 37 wandelvakanties in Oostenrijk aan.
  Ga naar SNP

  Foto: fr4dd (Flickr)

  Doe inspiratie op bij de NKBV

  Op de website van de Nederlandse Klim en Bergsportvereniging (NKBV) staat veel inspirerende informatie voor wandelingen in Oostenrijk. U kunt alle tochten in één keer downloaden.
  Ga naar de NKBV