Oostenrijk » Wandelen in Oostenrijk » Top 10 wandeldorpen Oostenrijk

Top 10 wandeldorpen Oostenrijk

In Oostenrijk vindt u verspreid door het hele land speciale wandeldorpen, ook wel ´Wanderdörfer´ genoemd. Deze dorpen zijn volledig ingesteld op wandelaars en vormen het startpunt om de prachtige natuur te gaan verkennen. In de directe omgeving van de wandeldorpen vindt u dan ook een omvangrijk netwerk aan wandelpaden. Ook in de dorpjes zelf is vaak meer dan genoeg te beleven!

De top 10 wandeldorpen van Oostenrijk op een rij:

1. Großarl

Großarl is een levendig dorpje in het prachtige berglandschap van de streek Salzburg. In de nabije omgeving kunt u niet alleen heerlijk wandelen door de natuur, maar ook verschillende culturele bezienswaardigheden bezoeken. Door de hoge ligging heeft dit wandeldorp bovendien vrijwel nooit last van mist, waardoor u hier van prachtige uitzichten geniet.

2. Ellmau

Ellmau ligt in een dal bij het Kaisergebergte, ook wel bekend als de ‘Wilder Kaiser’. Door deze ligging is het een populaire bestemming onder wintersporters, maar ook voor wandelaars heeft Ellmau meer dan genoeg te bieden. In de omgeving vindt u wandelpaden die u langs rotsen leiden en die u spectaculaire uitzichten bieden op de bergen.

3. Söll

Het charmante wandeldorpje Söll ligt in een zonnig dal bij het Kaisergebergte. Of u nu liever een korte themawandeling maakt of voor een meerdaagse tocht kiest: Söll biedt genoeg mogelijkheden voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars! Naast mooie natuur vindt u in de omgeving van dit dorpje ook genoeg culturele bezienswaardigheden.

4. Ramsau

Ramsau bevindt zich aan de voet van het Dachsteinmassief. In de omgeving van dit wandeldorp vindt u maar liefst 200 kilometer aan wandelpaden, onderverdeeld in verschillende niveaus. De wandelpaden leiden u langs mooie uitzichtpunten, met de Dachstein Sky Walk als absoluut hoogtepunt.

5. Schladming

Het dorpje Schladming bevindt zich in een zeer divers wandelgebied in Stiermarken. Veel wandelaars komen hier niet alleen voor de omgeving, maar ook voor het dorpje zelf, dat de sfeer van een historisch mijnstadje uitademt. Naast indrukwekkende natuur kunt u hier dan ook bijzondere architectuur bewonderen.

6. Altenmarkt

Altenmarkt wordt ook wel gezien als de ideale bestemming voor een veelzijdige zomervakantie in Salzburger Land. In de directe omgeving van dit wandeldorp vindt u mooie bossen en bergen, waar de verschillende wandelroutes u doorheen leiden.

7. Alpbach

Alpbach is tot het mooiste dorp van Oostenrijk verkozen en dat is niet zonder reden! Dit wandeldorp staat niet alleen bekend om zijn mooie bouwstijl en bloemen, maar bevindt zich ook nog eens in een prachtig natuurgebied met meer dan 900 kilometer aan wandelroutes. De drie kabelbanen brengen u bovendien zo naar de verschillende wandelgebieden toe.

8. Westendorf

Westendorf ligt op een prachtige hoogvlakte en is een typisch Tirools bergdorpje. Het dorpje heeft een sfeervol centrum met vele winkeltjes, cafés en restaurants. In de directe omgeving van Westendorf vindt u bovendien tal van wandelpaden die u door het idyllische landschap leiden.

9. Neumarkt

Het wandeldorp Neumarkt ligt in een vallei binnen het natuurpark Zirbitzkogel Grebenzen. In dit natuurpark kunt u de Via Natura bewandelen, een 126 kilometer lange wandelroute die u langs de mooiste plekken van dit gebied brengt.

10. Gosau

Wie Gosau voor de eerste keer bezoekt, wordt overweldigd door de schoonheid van het omringende landschap. Gelukkig vindt u in de omgeving van Gosau goed onderhouden wandelpaden en berghutten om de prachtige natuur te gaan ontdekken.

Bron: http://wanderguetesiegel.at/wanderdorfer

Andere berichten

  • Foto: weisserstier (Flickr)

    Maar welke soorten vis kunt u zoal vangen in Oostenrijk? In de bergmeren vindt u voornamelijk de meerforel, rode forel, snoek, snoekbaars en meerval. [...]

  • Radwegen Oostenrijk

    De Tauernradweg is een schitterende fietstocht en voert u vanaf de waterval bij Krimml in het hart van het Tauern natuurgebied via Salzburg naar [...]

  • Steiermark

    Stiermarken Stiermarken (Steiermark) wordt gezien als het ‘groene hart’ van Oostenrijk. Stiermarken bestaat dan ook voor meer dan 50 procent uit bossen. De natuur [...]