• Wenen

  Wenen is de prachtige hoofdstad van Oostenrijk, gelegen aan de Donau. De stad trekt jaarlijks veel toeristen aan die speciaal voor het Sissi-museum en de Keizerlijke Appartementen komen. Wenen heeft echter nog veel meer te bieden! U kunt hier indrukwekkende musea bezoeken, historische gebouwen bewonderen en natuurlijk genieten van (klassieke) muziek.

  Weekendje Wenen

  Wiener schnitzel, sachertorte, beinfleisch, paleizen, stappen, opera, monumentale pleinen, barokke gebouwen. Beleef het met Wenen.nl. Bekijk tips voor een geslaagd weekendje Wenen op Weekendjenaarwenen.nl.

  Hoogtepunten Wenen

  In Wenen valt een hoop moois te zien, maar wat zijn nu de echte hoogtepunten die u niet mag missen? Wij zetten de mooiste bezienswaardigheden voor u op een rij.

  » Hoogtepunten van Wenen

  Fietsen in Wenen

  U kunt Wenen natuurlijk te voet of met het openbaar vervoer ontdekken, maar de fiets is misschien wel de leukste én snelste vervoerswijze.

  » Fietsen in Wenen

  Wenen als muziekstad

  Wenen staat daarnaast wereldwijd bekend als dé muziekstad. Dat komt natuurlijk onder meer door beroemde muzikale inwoners uit het verleden, zoals Mozart, Beethoven en Schubert.

  » Wenen als muziekstad

  Bewonder kunst in het MuseumsQuartier

  Wenen is een bijzonder culturele stad en dat is te zien aan het enorme aanbod musea. Een groot deel van deze rijkdom hebben de Oostenrijkers te danken aan de Habsburgse vorsten, die generaties lang kunst verzamelden.

  » MuseumsQuartier

  Wenen.nl (vlucht+hotel) vanaf € 237

  Schnitzel, paleizen, stappen, opera, pleinen, barokke gebouwen. Beleef Wenen met Wenen.nl. Hier boekt u eenvoudig de meest prachtige citytrips naar Wenen.
  Ga naar Wenen.nl