• Hoogtepunten van Wenen

  In Wenen valt een hoop moois te zien, maar wat zijn nu de echte hoogtepunten die u niet mag missen? Wij zetten de vijf mooiste bezienswaardigheden voor u op een rij:

  Stadtpark

  Het Stadtpark is een groot openbaar park, dat zijn populariteit onder meer dankt aan de vele standbeelden van Weense schrijvers, kunstenaars en componisten.

  » Stadtpark

  De Spaanse Rijschool

  De Spaanse Rijschool is één van de oudste rijscholen ter wereld. De Winterreitschüle, de barokke rijzaal die onderdeel uitmaakt van paleizencomplex Hofburg, was ooit eigendom van de keizerlijke familie en werd gebruikt om de adellijke jeugd te leren paardrijden.

  » De Spaanse Rijschool

  Stephansdom

  De gotische Stephansdom is waarschijnlijk het belangrijkste symbool van Wenen. Deze rooms-katholieke kathedraal is de grootste van het land en wordt door de bevolking ook wel “Steffi” genoemd.

  » Stephansdom

  De Keizerlijke Appartementen

  In het paleizencomplex Hofburg zijn de bijzondere Keizerlijke Appartementen te bezoeken, die uit maar liefst negentien zalen bestaan.

  » De Keizerlijke Appartementen

  Belvédère

  Een absolute must om te bezoeken is het Belvédère. Dit Weense paleizencomplex bestaat uit twee prachtige barokke paleizen, waar u onder meer het wereldberoemde kunstwerk ‘De Kus’ van Gustav Klimt kunt bewonderen.

  » Belvédère